Det en en kinkig situasjon for Ligue 1 klubben Marseille, de trodde de hadde høyrevingen Florian Thauvin der de ønsket han og lot han gå litt for lut og kaldt vann. Men så i en alder av 27 år blir han stadig bedre og dermed også ettertraktet.

Starten på denne sesongen har vært glimrende på syv seriekamper har han satt inn tre mål og sørget for fire assist. – Det har så langt ført til interesse fra både Leicester og Aston Villa, nå er Marseille rimelig desperate for å få til en forlengelse av Thauvin sin kontrakt.

Florian Thauvin har erfaring fra Premier League han har de siste syv årene gått i skytteltrafikk mellom Newcastle og Marseille. – Oppholdet i Newcastle skal han vært frustrerende både for spiller og klubb, det var rett og slett en dårlig match.

(Marseille solgte han til Newcastle for 18,5 millioner euro i august 2013 og lånte han tilbake i januar 2014, til sommeren dro han tilbake til Newcastle og snudde i døra for et nytt låneopphold, dette gjentok seg året etter før endelig Marseille kjøpte han tilbake i 2017)

Thauvin har tilbrakt de siste fire og en halv sesongene i Marseille, han har scoret 66 ganger i alle konkurranser. 27-åringens nåværende kontrakt går ut til sommeren, noe som betyr at han kan være fri til å begynne å snakke med andre klubber fra januar og utover.

Premier League klubbene Leicester City og Aston Villa har veldig lyst til å starte slike samtaler.

Marseille sportssjef Pablo Longoria har snakket om klubbens ønske om å beholde ham i klubben, men innrømmer at en avtale ennå ikke er nådd.

«Thauvin er en klubbarv, det er derfor det er vanskelig å miste en viktig spiller som ham,» sa Longoria, via Leicester Mercury.

«Han vil være fri til å avtale vilkår med en annen klubb, og det er grunnen til at vi alle må samarbeide – klubb, spiller, følge – for å finne den beste løsningen.»

Florian Thauvin var en del av Frankrikes lag som vant verdensmesterskapet i 2018.

Thauvin selv har vært en av Ligue 1s beste spillere, han er for tiden rangert som på topp på assistentlistene sammen med Lille Jonathan Bamba og Montpellier-midtbanespilleren Gaetan Laborde.