Det er helt klart at den Marseille mener alvor i å utfordre Paris Saint-Germain om hegemoniet i fransk fotball. – Klubbens amerikanske eier, milliaræren Frank McCourt har gjennom familieselskpet McCourt Global investert i sport lenge.

Mrseille har nettopp ansatt den tidligere Brighton manageren Roberto de Zerbi og gitt han svært romslige budsjetter.

Denne uken kunne Marseille-ledelsen stolt sende ut en bekreftelse på at de hadde landet «prinsippavtale» med en av Premier Leagues beste trenere, Roberto de Zerbi. den tidligere Brighton-treneren var linket til det som var av gigantklubber, men ender opp i Ligue 1 i den franske havnebyen. Ikke mange dager senere meldes det Marseille er i samtaler med Manchester United-spiller.

Dette er neppe tilfeldig. Roberto de Zerbi har vist han er en mester med å coache unge spillere til nye høyder, 22-åringen Mason Greenwood har restartet karrieren hos Getafe og er klar for neste steg i utviklingen. Den utstøtte Man United-spilleren har de siste månedene og ukene vært sterkt linket til Juventus, Lazio og Athletico Madrid, nå melder The Athletic at Marseille kaster seg inn i signaturkampen.

Les på F7: The Times: Premier League-klubb melder seg på for Wan-Bissaka signering

Manchester United-spissen Mason Greenwoods fremtid er usikker – etter at lånet med Getafe gikk ut.

United valgte å sende Greenwood bort i fjor – etter å ha gjennomført en intern etterforskning av spilleren. Grunnen til at United foretok en etterforskning er at stjernen er siktet for voldtektsforsøk og overfall i et nært forhold. Etterforskningen ble senere avsluttet, og dermed måtte den engelske storklubben ta en avgjørelse om spilleren, som til slutt endte opp i et lån.

Greenwood har i utgangspunktet kontrakt med Manchester United til sommeren 2025. Gjennom årene har han scoret 35 mål og tolv målgivende på 129 kamper med United, samt ti mål og seks målgivende pasninger på 36 kamper med Getafe.

Les på Sporten: Minuttet etter at Khvicha Kvaratskhelia forlater EM-bobla brytes idyllen