Det europeiske fotballforbundet (Uefa) har besluttet at mesterligafinalen i fotball flyttes fra St. Petersburg til Paris grunnet Russlands invasjon i Ukraina.

Det bekrefter Det europeiske fotballforbundet (Uefa) i kjølvannet av et hasteinnkalt styremøte fredag.

Les på Sporten: Marca: Mbappé takket nei til tidenes tilbud

Dermed får Ukraina-situasjonen konsekvenser for kampen som skal gå 28. mai. Finalen skulle gått i St. Petersburg, men blir nå i stedet lagt til Stade de France. Arenaen ligger i Saint-Denis, nord for Paris.

«Uefa ønsker å uttrykke takk til Frankrikes president Emmanuel Macron for hans personlige støtte og engasjement for å få europeisk klubbfotballs mest prestisjefylte kamp flyttet til Frankrike i en krisetid uten sidestykke», heter det i en uttalelse.

Det russiske landslaget skal etter planen ta imot Polen til kamp i VM-kvalifiseringen i Moskva 24. mars. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) skal ikke ha tatt stilling til hva som skjer med denne kampen ennå.

Storbritannias statsminister Boris Johnson tok opp de kommende fotballkampene da han uttalte seg om Ukraina-saken tidligere denne uken.

– Det er viktig at president Putin i dette kritiske øyeblikket forstår at det han gjør, vil være en katastrofe for Russland. Han vil ende opp med et fattigere land som følge av sanksjonene verden vil iverksette. Et mer isolert Russland, som ikke vil ha noen sjanse til å være vertskap for fotballarrangementer, sa han.

Les på F7: Slik kommer du i gang med sports betting

– Jeg har alvorlige bekymringer rundt sportsbegivenhetene som skal holdes i Russland, for eksempel Champions League-finalen og vil diskutere med de relevante styrende organer. Vi vil ikke tillate president Putin å utnytte hendelser på verdensscenen for å legitimere hans ulovlige invasjon av Ukraina, sa hun.

Uefa-styret opplyser at det vil bli avholdt regelmessige ekstraordinære styremøter i tiden som kommer som følge av Ukraina-situasjonen.

Uefa-styret har også besluttet å flytte kamper i europeiske klubbturneringer som involverer russiske og ukrainske lag. Disse blir i tiden som kommer spilt på nøytral bane. Det gjelder i første omgang Spartak Moskvas kommende hjemmekamp i europaligaen.

Også Storbritannias idrettsminister Nadine Dorries tok til orde for at noe måtte gjøres med Champions League-finalen.

Les på Popidol: Slik åpner du en dør